APA DE IZVOR IN PERICOL

PERICOL - atât de aproape să plătim orice gură de APĂ DE IZVOR

Ieri s-a votat la Senat Proiectul de Lege privind resursele hidrominerale , după ce fusese trecut prin comisii și dezbătut în plen.

👑Inițiatorul proiectului - Ministerul Economiei, condus de Niculae Bădălău, supranumit baronul-Ficățel.

💧Printre alte prevederi, proiectul considera până și apa de izvor ca taxabilă de către stat (ca resursă minerală pentru consumul căreia statul TREBUIE 😉 să încaseze redevențe similare cu cele pentru extragerea oricărui minereu).

Până la votul de ieri, reprezentanții Asociației Producătorilor din Industria Apei nu au fost convocați la nici o dezbatere, iar propunerile lor publicate pe site-ul Ministerului Economiei nu au primit niciun răspuns.

🐽 Legea a primit 66 de voturi DA (!!!), 30 de voturi NU, dar nu a fost adoptată, pentru că necesita 69 voturi DA.

Dacă ar fi fost trecută legea ar fi închis fabrici, ar fi păgubit administraţiile locale prin taxe vărsate direct la stat, ar fi însemnat taxare dublă şi, bineînțeles, ar fi dus la scumpirea apei la raft.

💵💷💶 FOARTE GRAV însă e că la elaborarea proiectului de lege, au participat cei FOARTE interesați de profit în domeniu - reprezentanți ai firmelor Perla Harghitei , Rio Bucovina (afacerea fraților Hayssam) și Carpathian Springs (afacerea miliardarului Jean Valvis), dar și Alexandru Cumpănașu, reprezentând indirect Romaqua Group Borsec.

Are rost să continuăm încrengăturile???

Suntem siguri că vor mai încerca. Lor nu le pasă de legea patrimoniului, nu le pasă de oameni, le pasă doar de ce vedeți în imagine!