APEL LA UNITATE

APEL LA UNITATE

La Chișinău vor fi alegeri pentru Primărie. Deși un primar ar Chișinăului ar trebui să fie un bun gospodar și administrator, miza jocului politic în situația dată este mult mai mare.

Cetățenii celui de-al doilea stat românesc pot depăși eternul vals, mai mult sau mai puțin sincer, între uniunea euro-asiatică și structurile nord-atlantice, realizând că singura lor cale spre propășire este împreună cu România – iar această orientare către România trebuie să fie completă (pe politică externă, securitate, economie, infrastructură, nu doar cultură și educație)… și asumată!

Pentru că știm bine și ne e lehamite de românism temporar, retractabil și electoral. Români și punctum, nu români și semnul întrebării!

Lansăm din nou un apel la unitate între forțele unioniste din Basarabia. Este dureros să vezi 10-12 partide așa-zis unioniste care nu pot forma un bloc comun.

Știm că e greu, dar luptați să va uniți și să aveți un candidat comun. Da, vor fi săgeți false, vor fi infiltrați și parveniți, dar trebuie să depășiți aceste obstacole.

Săgeata o rupi, mănunchiul de săgeți nu îl mai frângi așa ușor. Degetele răsfirate nu au putere, pumnul strâns (unirea) face puterea!