batranii tarii abandonati

BĂTRÂNII ȚĂRII, ABANDONAȚI

🌲La marginea pădurii, lângă Cetatea Râșnov, cantonul Ocolului Silvic este îngrijit de 28 de ani de o doamnă în vârstă de 74 de ani.

Convenția pe care o avea cu Ocolul Silvic a fost ca ea să întrețină cantonul, în schimb primind dreptul de locuire pe viață.

🏔 Dar locația este extrem de atractivă din punct de vedere turistic, iar ”cineva” și-a făcut planul pentru o unitate de cazare chiar la marginea pădurii, pe promenadă.

La licitația organizată de Ocolul Silvic, casa a fost cumpărată, "întâmplător" de fostul director al Ocolului Silvic, acum manager și asociat la parcul de distracții cu machete de dinozauri Dino Parc, de la poalele Cetății.

🚓 Pe 1 octombrie, executorul judecătoresc, 7 jandarmi și 3 politiști, în lipsa doamnei Călugăr, au sigilat imobilul. De atunci, femeia nu a mai fost lăsată să intre în casă, nici măcar să își ia medicamente, haine, bani sau actele de identitate.

Nici proprietarul tabular al terenului, Biserica Evanghelică din Râșnov, nu a reacționat în fața abuzului.

⛈ Primăria și prefectura promit, managerul dinozaurilor spune că îi va permite bătrânei să stea în casă până în iunie, dar ușa tot nu a fost deschisă, medicamentele tot nu au fost luate, iar doamna stă de atunci într-un cort.

Singurii care încearcă să facă ceva sunt cei de la Asociatia APORT din Râșnov, care deși e singura entitate cu atitudine civică din zonă, este constant intimidată de primărie, consiliu și autorități.

🌚 Lansăm un apel către Biserica Evanghelică și autorități, să își facă datoria creștină și legală față de această femeie.

Altfel, pensia doamnei Călugăr este de 590 lei pe lună. Orice sprijin material este binevenit.