ELUCUBRATII UDMR DUPA EXERCITII MILITARE

Se dă un EXERCIȚIU MILITAR în centrul României și se culeg REACȚII ale unor lideri politici maghiari.

- Ce i-a mai supărat de data asta pe cei care agită apele în Harghita și Covasna? -

🛰 Exercițiul CONCORDIA 19, desfășurat între 7-13 octombrie 2019, în mai multe locaţii din judeţele Covasna şi Harghita, precum şi municipiul Bucureşti, implică 500 de militari din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine publică şi Securitate Naţională (MAPN, MAI, SRI, SPP, STS, medicină operaţională, apărare cibernetică) - pe un scenariu fictiv, care vizează contracararea unor acțiuni ostile, specifice războiului hibrid.

Liderii UDMR au interpretat, ca de obicei, în mod absurd și propriu acest eveniment și o declarație a generalului de brigadă Marian Botea.

💣 Liderul deputaților UDMR din Parlament, Korodi Attila: “Să înțelegem că situația din Georgia, unde știm bine ce s-a întâmplat cu Osetia de Sud, sau cazul Ucrainei, sunt aplicate ca și scenarii plauzibile în centrul României, o zonă cu nicio trăsătură similară cu cele două în afara faptului că este populată de o minoritate preponderentă etniei minoritare? Acest demers nu face decât să dezbine și să demonstreze că România nu respectă comunitatea maghiară, nu ne consideră cetățeni cu drepturi egale în această țară.”

Kelemen Hunor a declarat că abordarea organizării exerciţiului militar hibrid în Harghita şi Covasna este inacceptabilă şi că se aplică doctrina Ceauşescu, unde secuii şi maghiarii erau priviţi că o ameninţare la securitatea naţională. - „Nici măcar nu este la graniţa cu Ucraina sau la marginea României, este în mijlocul ţării. dacă asta este singură ofertă a statului român nu e bine. De ce nu construieşti? Oamenii sunt extrem de nervoşi în Harghita şi Covasna.”

💾 Ce declarase generalul Botea (agerpres.ro) - „Noi suntem datori să ne pregătim, pentru că, în zona noastră de interes strategic, acest tip de conflict hibrid s-a manifestat în Georgia, Ucraina, estul Mediteranei, nordul Africii - actorul strategic din zona noastră de responsabilitate, care își dorește să fie un actor global independent, care își implementează obiectivele strategice în relație cu țările din zonă, o face, pentru că noi simțim asta în mediul informațional. Noi simțim presiunea propagandei ruse, noi o monitorizăm, noi nu reacționăm, dar noi avertizăm audiențele țintă care pot fi afectate de această propagandă”.

🇷🇴 Da, domnilor UDMR-iști, România este stat stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, DECI POATE ORGANIZA EXERCIȚII MILITARE UNDE CONSIDERĂ OPORTUN, FĂRĂ DISCRIMINARE!