PRESA LIBERA

PRESA LIBERĂ POATE FI BUNĂ SAU REA. CEA CARE NU E LIBERĂ E MEREU REA


Termenul fake news nu e unul recent - în al Doilea Război mondial, germanii foloseau și ei termenul de Lügenpresse pentru a denunța unele articole.

 

Bun, știri false știam cu toții că sunt. Dar ce te faci când te scalzi într-o mocirlă de știri, când scopul a încetat de mult să fie informarea cetățeanului?

 

Scopurile principale actualmente sunt: PROFITUL și LOBBY-ul politic comandat.

Dezinformarea, ocolirea adevăratelor probleme, războaiele partinice, menținerea unei stări generale de apatie și incultură, asta ne dorim de la presa din România?

Numărăm pe degete publicațiile oneste și jurnaliștii care își respectă adevărata menire și codul deontologic.


Am trimis zilele acestea niște comunicate de presă presei centrale și câtorva publicații locale. Nu a fost o surpriză pentru noi să vedem (ne)implicarea lor în a distribui cetățeanului informații de interes general. Știam deja că le plac doar can-can-ul, bălăcăreala și mita mascată.
Ba chiar și ONG-urile care se pretind apărătoare ale libertății presei sunt de fapt niște paravane pentru încă un strat de manipulare prin cuvinte pompoase - vor banii și supunerea dumneavoastră, nu justa dumneavoastră informare!


Vom șopti la ureche, dar mai ales vom striga, vom da din vorbă-n vorbă sfoară-n țară, vom aprinde făclii în vârf de munte, cu sunet de bucium și tot vom vorbi cu voi!


Hai, eliberează-te, presă!