Protest impotriva lui Nicolae Brinzea

Astăzi (16 septembrie) protestăm față de hoția din instituțiile publice: Dă jos hoțu’ challenge!

Întrebăm prin COMENTARII LA POSTĂRI de ce Nicolae Brînzea, un personaj găsit vinovat în instanță că și-a mărit ilegal salariul, la peste 17000 de lei, este menținut în funcția de director al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”.
Cazul Brînzea este unul pe care îl regăsim în foarte multe instituții din România. Până când vom mai tolera să fim furați de astfel de oameni?

 

Țara noastră este jefuită zi de zi de astfel de personaje care se consideră invincibile, bazându-se pe rețelele create cu scopul de a fi mereu la adăpost de lege!
Își imaginează că suntem prea mici într-un sistem prea mare în care ei se protejează și se acoperă unii pe ceilalți, ca mizeria de sub covor să nu iasă la suprafață.
Mizeria nu se ascunde sub preș!

Cu like, comment, share & tag, protestăm astăzi pe paginile oficiale ale Guvernului României, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, precum și pe paginile oficiale ale celor care conduc aceste instituții, punând câteva întrebări pe care orice cetățean onest le pune în cazul Brînzea:
1. Se recuperează în prezent diferența dintre salariul legal și cel ilegal acordat cu de la sine putere de directorul general delegat al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Nicolae Brînzea? Dacă nu, de ce?;

2. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” are dreptul de a deconta legal cheltuieli de protocol? Care e valoarea cheltuielilor de protocol stabilite de Nicolae Brînzea în diverse proiecte destinate românilor din afara granițelor țării?;

3. Cum vor fi recuperați banii pe deplasările lui Nicolae Brînzea în interes personal cu mașina de serviciu și cu bani de motorină din banul public peste tot în țară?

4. De ce Ministerul pentru Românii de Pretutindeni îl menține în funcție pe Nicolae Brînzea? Îi este frică de Brînzea?;

5. Cine îl protejează la Guvern pe Nicolae Brînzea?;

6. Este adevărat că Nicolae Brînzea își ia concedii medicale mereu în același timp cu prietenul cel mai bun, șoferul lui și omul bun la toate cele personale, angajat al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, dar fără activitate concretă acolo?;

7. Este adevărat că deși avea post de consilier juridic în instituție, Nicolae Brînzea a încheiat un contract de asistență juridică cu o cunoștință avocat (mai exact, cu cabinetul ei de avocatură), fără însă a respecta legea care prevedea obținerea acordului explicit al ordonatorului principal de credite – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni?;

8. De ce Nicolae Brînzea îi tratează cu dispreț pe toți românii din jurul granițelor, pe care îi acuză că „iau bani în plic”?

9. De ce Nicolae Brînzea consideră instituția publică la conducerea căreia a fost delegat moșia sa? Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” nu este Vila Florica;

10. Nicolae Brînzea vrea alt post, de consul sau ambasador, și nu știe cum să plece de la cârma Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”?

Împreună putem însănătoși instituțiile publice din România și împreună putem opri hoția!

Mai multe detalii despre caz aici.