TIMPI DE EMISIE PENTRU INDEPENDENTI (2)

Susținem ȘANSELE EGALE pentru independenți

👥 Deși mișcarea politică România Mare face pasul spre constituirea unui partid politic, susține cu tărie accesul echitabil al candidaților politici independenți la toate procesele și mecanismele electorale.

Așa cum avertizam zilele trecute, Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru modificarea legii alegerilor prezidențiale era profund imorală, chiar anti-constituțională.

📺 Independenții, chiar și dispunând de surse de bani, nu mai dispuneau de acces la timpi de antenă la televiziunile private. Curtea Constituțională nu s-a autosesizat.

Senatul a adoptat tacit ieri Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind modificarea și completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României și modificarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților.

Comisia Juridică a Senatului și Comisia pentru Administrație Publică au admis un amendament la lege prin care candidații independenți care participă la alegeri beneficiază și ei de timpi de antenă la serviciile private de radio și televiziune, contracost.

În forma inițială a legii, doar partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale și organizațiile minorităților naționale beneficiau de timpi de antenă.

👍Salutăm amendamentul adus de Senat și cerem deputaților să țină cont de argumentele aduse și să voteze legea în aceeași formă.