UN ATENTAT AL UDMR LA SIGURANTA STATULUI ROMAN

UN ATENTAT MAI MULT SAU MAI PUȚIN VOALAT AL UDMR LA SIGURANȚA STATULUI ROMÂN

În 2014, statuia lui Avram Iancu din centrul orașului Carei a fost vandalizată de un grup de tineri.
Placa cu inscripția „Avram Iancu (1824-1872) - Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd Naţiunea fericită. Crăișorul Moților” a fost distrusă, la fel ca fațada soclului.

🎥 Zona era monitorizată de 23 de camere hi-tech cumpărate printr-un proiect transfrontalier din Ungaria.

🚓 În ciuda acestui lucru, Poliția Municipală, în cârdășie cu Primăria (veți vedea) nu a rezolvat cazul nici azi. OK, incompetență, rea-voință? Măcar să se rezolve renovarea soclului, nu?

🚧 Din 2014 și până în 2018, Primarul (șef de filială UDMR) a blocat acest proiect sub toate formele posibile - amânări de introducere pe ordinea de zi, refuzuri, solicitări de avize unde nici nu trebuia, procese reorientate către reclamanți, intimidare, control al presei locale („din care răzbate neorevizionismul revanşard, şovin şi exclusivist etnic, promovate de însuși consilierul personal al primarului”).

De-abia în noiembrie 2018 Consiliul Local a reusit să aprobe o hotărâre și o sumă pentru renovarea soclului. Dar în ultimul an, tergiversarea nesfârșită a continuat, negăsindu-se nicio firmă să preia lucrarea, ultima găselniță fiind un nou aviz solicitat Direcției de Cultură Satu Mare.

Inclusiv directorul Direcției de cultură a fost convins că un aviz pozitiv ar însemna pentru structurile UDMR o incitare la conflict interetnic. S-a respins avizul cu motivul că poate s-ar putea face o statuie nouă în loc. O să mai așteptăm 5 ani?

🤐 Jurnalista care a popularizat cazul a fost vânată prin tribunale, sugerându-se inclusiv că Avram Iancu ar fi criminal de război.

Culmea, ce ar fi zis UDMR dacă era vandalizată statuia din localitate a lui Sándor Petőfi? Știri la Duna Tv, plângeri la Bruxelles, genocid cultural, isterie!

„Tipul acesta de tensiuni create artificial reprezintă o epurare etnică fără violență , sau cu violență moderată care nu sare în ochi. Cu pași mici către enclavizare .”

Dacă Primăria Carei nu soluționează situația prin refacerea urgentă a bustului, mișcarea politică România Mare în Europa va da în judecată Primăria, UDMR-ul și Direcția de Cultură Satu Mare.

Am făcut o sesizare la Minsterul Culturii, avertizând asupra subminării statului român de către conducerea UDMR.

Avem firma de construcții și proiect, NU NE LĂSĂM! Legea va fi restabilită pentru acești revizioniști, iar dorul Crăișorului va putea fi iar citit de pe soclu.

AVRAM IANCU SUNTEM TOȚI!